Giant Spiral Path Allows You To Walk Above The Treetops In Denmark

Nature is incredibly creative, no doubt, but sometimes, humans can be similarly productive and efficient, you must agree. The stunning nature observatory Camp Adventure is a perfect example of this.

Have you ever been to Denmark? If you have, you might want to go there again, as you can now experience it from a different angle!

Located only an hour south of Copenhagen, Denmark, in the forest of Gisselfeld Klosters Skove, the Camp Adventure aims to give visitors a breathtaking nature experience high above the ground.

The new treetop walkway brought the architecture studio behind it, EFFEKT, the ICONIC Award for “Visionary Architecture” in 2017.

The 3000-feet long spiral treetop walkway is connected to a 148-foot-tall observation tower, that resembles a ramp that stretches above the trees.

The spiral walkway is called The Treetop Experience, and it allows people to pass by lakes, creeks, and wetlands and enjoy the magnificent beauty of the forest.

Visitors can choose from two different routes, one on the ground, and the other that winds through the canopy of the trees, that passes through the oldest parts of the forest.

The tower and the lower route are located in the younger forest areas.

Apart from the breathtaking views, tourists can also do activities like treetop climbing and aerial zip lines.

According to the studio, the Camp Adventure tower and treetop walk is “a seamless continuous ramp that makes the forest accessible to all – regardless of their physical condition.”

The Copenhagen-based architecture studio used 7,750 timber boards to build the surface of the ramp, gathered from the forest nearby. In this way, the ramp matches the natural landscape, and the brownish color of the Corten steel they used gives it a rustic look.

The website explains:

“The geometry of the tower is shaped to enhance the visitor experience, shunning the typical cylindrical shape in favor of a curved profile with a slender waist and enlarged base and crown.

This does not only increase the stability of the tower but also increases the observation deck area at the top of the tower. Furthermore, it also allows for better contact with the forest canopy.”

Sources:
www1.guff.com
www.travelandleisure.com
trulymind.org

Leave a Reply

%d bloggers like this: